fbpx

Min Historia

FUCK IT! Jag ska ha det där jobbet! 
Skymningen hade letat sig in i bilen och regnet smattrade mot vindrutan när jag lyssnade på personen som hade bett mig söka den där vikariat-tjänsten. 

“Du är på papperet inte den mest kvalificerade kandidaten för jobbet, men vi får se”. 

Uppgivenheten sköljde över mig. Tänkte: “Okej – det var inte meningen”. 5 sekunder senare: “FUCK IT! Näven i ratten. Jag SKA HA det där jobbet!”

Åkte hem. Skrev ihop ett mail till chefen för tjänsten jag hade sökt. Skrev från hjärtat. Ja, jag vet att jag inte är den mest kvalificerade för jobbet. Men – du kommer inte hitta någon som satsar mer än mig. Ingen. Två dagar senare? Jobbet var mitt. På grund av mailet. 

Tycker du att det är dumt av mig att börja min story med en svordom? Kanske det är. Men den meningen säger mycket om mig. Och vad du får när du anlitar mig. 

Om mig

Min bakgrund

Jag är norrlänning. Med pannben. Och ett stort hjärta. Här är några andra saker du bör veta om mig innan du anlitar mig. En av mina starkaste egenskaper är att jag aldrig ger upp. Aldrig. Och jag använder sällan ordet “aldrig”, men i det här fallet gör jag det.

En annan egenskap är min passion för människor. Att hjälpa andra ta sig framåt. Snabbare och lättare än att kämpa ensamma. Plus att leva mitt liv på mina villkor. På gott och ont ibland. Men i slutändan är det alltid värt det.

De senaste 15 åren har jag på ett eller annat sätt ägnat mig åt självledarskap, mental träning, att leda andra och få fler människor att fungera tillsammans. Men mitt liv hade lika gärnat kunnat ta en annan vändning. För mitt sikte var inställt på show business.

Jag kom in på danslinjen i Sundsvall och med mitt pannben var slutstationen de stora scenerna. Men 16 år gammal föll jag för grupptrycket. Jag kände ingen på danslinjen så jag valde språk och kommunikation istället. Det var näst sista gången jag inte följde mitt hjärta. Men uppenbarligen var det meningen. Jag skriver ju till dig nu.

Med ett leende på läpparna.

Det sägs att norrlänningar är envisa. Det stämmer på mig. Och det är till din fördel.
För när jag tar mig an en uppgift eller ett uppdrag, så ska du veta tre saker:
1. Jag tar bara uppdrag som jag anser mig kompetent nog att genomföra (med lite hybris marginal).
2. Jag tror att det är möjligt.
3. Jag ger mig inte förrän du och dina kollegor är i mål. Så: You better step up with me

Erfarenheter

> Över 1000 coaching timmar för privat personer och ledare
> Föreläst för över 8 500 personer i mina favoritämnen självledarskap, leda andra och bygga välmående och vinnande företagskultur
> Utbildat och hållit workshop för företag inom olika branscher som ex. hälso-/sjukvård, konsultföretag, hotellkedjor, statliga verksamheter, IT- och tjänstesektorn, barn- och omsorg m fl. Både B2B och B2C.
> Utbildat i projektledning, ledarskap och självledarskap på Frans Schartaus Handelsinstitut
> Utbildat flera hundratals i mina egna utbildningsprogram inom självledarskap, leda andra och bygga starka, trygga och effektiva team
> Ansvarat för eventprojekt med budgetar på 0 till 4 miljoner (med budgetar på nästan 0 kronor behöver du kunna trolla med knäna för att skapa något vettigt 😉
> Skapat, drivit, projektlett och genomfört över 100 olika typer av marknadsföringsprojekt (events, film, webb, reklam mm)
> Undervisat över 1000 timmar i dans
> Undervisat, utbildat och coachat inom helhetshälsa och träning i över 17 år
> Tränat och tävlingsdansat i över 15 år och gör under 2023 en tävlingscomeback

Min professionella bakgrund är alltså inom coachning, utbildning, projektledning, dans och träning/helhetshälsa. I drygt 17 år har jag hjälpt människor inom ovan områden. Både som anställd och som egenföretagare. Jag coachar, utbildar och föreläser inom självledarskap, ledarskap, kommunikation förändringsarbeten, samarbeten och grupp/teamutveckling. Min vision är att hjälpa människor bli bättre på att leda sig själv och andra, och hjälpa varandra att lyckas på ett mer hållbart och framgångsrikt sätt.

Utbildningar

Jag är utbildad Certifierad Kommunikolog* (se beskrivning nedan) och Certifierad Systemisk Coach. Jag är också utbildad projektledare inom marknadsföring. Jag har 60 p i pedagogik och har läst ledarskapscoachning på universitetet. Jag är även utbildad hälsoutvecklare, personlig tränare samt grupptränings- och dansinstruktör. Utöver dessa utbildningar har jag tagit kontinuerliga kurser inom neuroledarskap/vetenskap, kommunikation, mental träning, ledarskap, teamutveckling, rörelseträning, målarbete mm.

Om och definition av Kommunikologi:
Kommunikologi är en metadisciplin som har utvecklats, definierats och namnsatts av de norska pedagogerna Jorunn Sjøbakken och Truls Fleiner. En metadisciplin är en disciplin/kunskapsområde som har andra discipliner och dess fackkunskap som studieobjekt.

Definition
- Studiet av struktur och dynamik i kommunikation och förändring, när all upplevelse och allt beteende är valt definierat, beskrivet och förstått som kommunikation
- Studiet av gemensamma nyckelfaktorer i förändringsarbete

Direkt översatt betyder Kommunikologi, studiet av det som är gemensamt.

Mina styrkor & värderingar

"Life isn´t about waiting for the storm to pass, it´s about learning to dance in the rain."

Ingen kommer göra jobbet åt dig. Så se till att skaffa det bästa innehållet för dig till din verktygslåda som hjälper dig att leva ditt liv mer som du önskar. Oavsett vem du är, vad du gör och vad du vill uppnå i livet.

MOD - Jag har ett vilt hjärta. Jag är sårbar. Och jag är modig. Mod. Sårbarhet. Hand i hand. Du har också ett vilt hjärta, någonstans där inne. Ska vi släppa ut det? Annars kan vi inte utvecklas.

PASSION - När jag gör det jag älskar mest så är jag som bäst. Och vad älskar jag mest? Jo, att få ditt liv att dansa, ditt hjärta att sjunga och din hjärna att skina. Ska vi köra igång?

GENUIN - Mitt liv utmanar mig. Varje dag. Precis som ditt liv utmanar dig. Varje dag. Gör saker på mitt sätt. Försöker leva som jag lär. Inga pekpinnar. Vi krokar arm istället. Gillar du mig? Kanon! Not so much? Helt okej. Men om du vill framåt? Då är jag din sidekick!

HUMOR - Livet går upp och ner. Så är det. Men med humor blir livet lättare. Humor skapar gemenskap. Får oss att orka lite till. Dessutom skapar humor en kreativ cocktail i hjärna som släpper ut endorfiner vilket får oss att må bra. Kan vi skratta oss igenom våra utmaningar?

You bet we can!

Spela videoklipp

Vill du komma i kontakt med mig?

Detta är ett par av de vanligaste frågorna mina kunder har kring mina tjänster.  

Ja, du kan boka ett kostnadsfritt samtal med mig genom att klicka på knappen här nedanför.  Då kan du berätta mer om dina behov, ställa mig frågor och vi kan se om ett samarbete oss emellan kan vara aktuellt. 

Jag har ett varierat utbud på tjänster.

  • Föreläsningar inom självledarskap, relationer på arbetet, kommunikation
  • PT Coachning för ledare
  • Masterprogram för företagsledare på mindre till mellanstora företag
  • Skräddarsydda workshops inom självledarskap, relationer på jobbet och kommunikation
  • Digitala utbildningar för ledare och medarbetare
  • Interim uppdrag

    Utgångspunkten är alltid att möta dig där du och ditt företag är just nu och se om jag kan hjälpa dig dit du vill. Vi börjar i ett första möte så jag får veta mer om nuläget och önskeläget. 
"
Rebecca is a very positive and hard working professional and injects energy in any team she works in and with. She is skilled on taking on projects and managing them through successfully on budget and time.
Jens Bengtsson
Solution Consulting Manager Nordic, Adobe
"

Jag har en annan syn på mig själv och vågar testa mig fram och se vart det leder. De verktyg jag fått med mig har stärkt mig som ledare, allt är inte svart ellet vitt. Jag är inte heller rädd att misslyckas och det går alltid att börja om och pröva en annan väg.

Carina Jonsson
Verksamhetschef, Fontänhuset Nyköping

Kontakta mig

Jag återkommer inom 48 h på vardagar.

Är det mer akut? Ring mig! 

Kontakta mig direkt

Fyll i dina uppgifter här

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.